Appelflap van bierbeslag

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Appelflap van bierbeslag

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 100 min Total Time 2 uren
Servings: 4
Best Season: Winter

Description

Vrienden van ons nodigde ons uit voor oud & nieuw. We hoefden niets mee te nemen, alleen appelflappen maken. Dat mochten we wel doen. Nu had ik dat nog nooit gedaan, dus nam ik deze uitdaging graag aan zul je begrijpen. Het zijn uiteindelijk twee recepten geworden en dit is er een van (klik hier voor het andere recept).

Ingrediënten

Instructies

  1. Haal met een appelboor het klokkenhuis uit de appel. Schil de appel. Snijd de appels horizontaal in 5 dikke plakken (zodat je een mooi rondje in het midden hebt). Besprenkel de schijven met wat citroensap.

  2. Doe de suiker, kaneel en vanille suiker in een kommetje door elkaar roeren. (zorg wel dat je fijne kristalsuiker neemt, de gewone is wat te grof en kraakt dan zo in je mond).

  3. Meng de meel, zout, ei en bier door elkaar tot een mooi glad en glanzend beslag.

  4. Verwarm de arachide olie tot 175-180 graden Celsius.

  5. Haal een appelschijf door de kaneelsuiker, zodat deze helemaal bedekt is met de suiker. Haal deze daarna door het bierbeslag. En leg dit voorzichtig in de olie.

  6. Bak nu de beignets 1-2 minuten per kant ongeveer. Ze moeten mooi lichtbruin worden.

  7. Lek ze vervolgens uit op wat keukenpapier. Besprenkel ze daarna eventueel met wat extra van de kaneelsuiker voor de decoratie.

Note

Serveer tip

Net gebakken zijn ze het lekkerst, maar de volgende dag kunnen ze ook nog prima hoor. Leg ze weg op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Niet luchtdicht verpakken, want dan worden ze erg ‘soppig’.

Variatie tip

In plaats van appel kan er natuurlijk ook banaan of ananasschijven in. Doe deze echter niet met de kaneelsuiker, maar gewoon achteraf met poedersuiker. Dat is het lekkerste.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]