Zoete ketjap
Ketjap is er in zoete (manis) en in zoute (asin) variant. Ik zelf gebruik voor de zoete variant het liefst deze om mee te koken. Het is een wat dikkere ketjap en is op basis van honing. Ideaal voor marinades en voor oosterse gerechten. Te vinden in de betere toko of bij de uitgebreidere supermarkt (bijv. Albert Heijn).


Chilli saus
Soms wil je gewoon heet. En dan is deze chilli saus de juiste. In de betere toko te vinden en erg lekker door gerechten of gewoon los bij je loempia of siu mai (chinees voorgerecht uit de rijst stomer, in het vriesvak bij diezelfde betere toko). Wel die met de rode dop nemen, niet met de groene. Die is ook lekker, maar de rode is de lekkerste.


Kaffir limoen blad
Blue dragon heb ik sinds kort ontdekt en bleek de missing link in het slagen van mijn Thaise groene curry. De uitgebreidere supermarkt (Albert Heijn) heeft het staan en is essentieel in het gerecht voor Thaise groene curry. Maar nog beter is het bij de betere toko vers gevroren te halen (i.p.v. de gedroogde blaadjes zoals Blue dragon). Dat is natuurlijk nog veel lekkerder!


Roti kruiden / Curry Massala
Haal je curry massala bij een goeie toko. Ik gebruik zelf het liefst een Hindoestaanse massala.

Thaise vissaus (Nam Pla)
Thaise soyasaus
Thaise curry pasta (zowel deze rode, als de groene als de Paeneng is fantastisch)
Kokosmelk, liefst altijd uit pak i.p.v. blik (de hitte die gebruikt wordt bij het conserveren laat een groot deel van de smaak verloren gaan). Ik gebruik altijd deze, is super!
Tamarinda pasta (staat ‘concentrate’, maar is pasta)
Thaise Jasmijn rijst. Zorg dat het groene symbool op de zak staat, dan weet je zeker dat het uit Thailand komt.
En dat er Hom Mali op de zak staat, dat is namelijk het Thaise ingredient die de rijst zo heerlijk laat smaken.
[instagram-feed]