Thaise Groene Curry

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Thaise Groene Curry

Difficulty: Gevorderd Prep Time 10 min Cook Time 15 min Total Time 25 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Lekker pittige Thaise groene curry met de frisse nasmaak van Kaffir limoen en kokosmelk. Eindelijk is het mij dan gelukt om de groene curry te maken die ik in Thailand voor het eerst at. Dankzij de website van Hot Thai Kitchen kan ik nu groene curry eten wanneer ik maar wil.

Wat je van te voren moet weten:

– Kaffir limoen blad is niet om te eten, maar om te trekken in de curry om zo de aroma af te geven aan de curry (net als laurierblad).

– Thaise witte aubergines zijn iets groter dan cherry tomaatjes en hebben bijna hetzelfde mond gevoel. Moeilijk te krijgen, maar als je ze wil vinden dan bij een goeie toko (gebruik reepjes geschilde komkommer als alternatief of eventueel cherry tomaatjes).

– Kokosmelk liefst uit een pakje zonder extra toevoegingen. Kokos melk in blik heeft namelijk extra toevoegingen om ervoor te zorgen dat kokos melk niet gaat schiften (olie en alle andere onderdelen gaan van elkaar scheiden). Echter voor een curry willen we dit juist wel. Om zo met de olie van de kokosmelk de curry pasta te bakken. Lukt het je niet om de juiste kokosmelk te vinden, bak dan je curry aan in wat arachide olie.

– Omdat het een Amerikaanse site is waar ik dit recept vandaag heb, zijn de maten in Cups aangegeven. Ik heb zelf een setje Cups gekocht bij de kookwinkel. Dit maakt het een stuk makkelijker om Amerikaanse recepten te maken. Aanrader dus! Zeker als je 1/4 Cup curry pasta moet afmeten. Met een cup maat van 1/4 is dat een kwestie van pasta erin stoppen tot hij vol is.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de kip in dunne plakjes en in stukjes die net op je lepel passen als je de curry gaat eten. Snijd ook de aubergines in vieren.

  2. Doe de curry pasta in wat arachide olie in een pan en verhit deze zachtjes. Niet te heet meteen, want dan brand de curry pasta aan. Druk de pasta plat met een spatel en roer voorzichtig door. Uiteindelijk zal de pasta alle olie opnemen en droog worden.

  3. Als de pasta droog is, schenk je 1/4 van de kokosmelk erbij en laat dit al roerende ook door de pasta opnemen. Als alle melk is opgenomen en je kleine belletjes in de pasta zit verschijnen kan de kaffir blaadjes erbij. Kneus deze eerst (scheur ze een beetje, twee of drie keer per blaadje).

  4. Voeg ook de rest van de kokosmelk, de suiker en het water toe. Roer alles door elkaar en laat alles even 5 minuten zachtjes koken. Dan kan ook de aubergine en de bamboescheuten erbij. Voor 1-2 minuten roer je alles verder door elkaar. Voeg nu de kip toe en laat deze gaar worden.

  5. Haal nu de pan van het vuur en voeg de vissaus toe naar smaak. De ene curry pasta is zouter dan de andere, dus proef wat er bij jouw curry nog aan vissaus (zout) bij moet.

  6. Als laatst voeg je de basilicum toe. Roer deze door het gerecht, zodat de rest warmte de basilicum haar smaken laat afgeven.

  7. De groene curry is nu klaar. Serveer met Thai Jasmin Rice (Pandan rijst) en vertel je gasten wel dat ze de kaffir blaadjes niet kunnen opeten (of haal ze er van te voren weer uit).

  8. Snij van de rode chili peper kleine schuine plakjes en leg deze op het gerecht als garnering.

Note

Serveer tip
Eet Thai curry altijd met witte Pandan rijst (Jasmijn rijst)

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *