Thai Paneng curry (Panang/Panaeng)

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Thai Paneng curry (Panang/Panaeng)

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Ook weer zo’n heerlijke Thai curry. Recept gevonden op de website van Hot Thai Kitchen en een van de favorieten als we Thai bestellen. En nu dus zelf te maken. Super simpel om te maken trouwens.

Wat je van te voren moet weten:

– Kaffir limoen blad is niet om te eten, maar om te trekken in de curry om zo de aroma af te geven aan de curry (net als laurierblad).

– Kokosmelk liefst uit een pakje zonder extra toevoegingen. Kokos melk in blik heeft namelijk extra toevoegingen om ervoor te zorgen dat kokos melk niet gaat schiften (olie en alle andere onderdelen gaan van elkaar scheiden). Echter voor een curry willen we dit juist wel. Om zo met de olie van de kokosmelk de curry pasta te bakken. Lukt het je niet om de juiste kokosmelk te vinden, bak dan je curry aan in wat arachide olie.

– Omdat het een Amerikaanse site is waar ik dit recept vandaag heb, zijn de maten in Cups aangegeven. Ik heb zelf een setje Cups gekocht bij de kookwinkel. Dit maakt het een stuk makkelijker om Amerikaanse recepten te maken. Aanrader dus! Zeker als je 1/4 Cup curry pasta moet afmeten. Met een cup maat van 1/4 is dat een kwestie van pasta erin stoppen tot hij vol is.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd het vlees in dunne plakjes en in stukjes die net op je lepel passen als je de curry gaat eten. Bak het vlees aan in arachide olie tot deze een klein bak-randje krijgt. Dit geeft smaak. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart

  2. Doe de curry pasta in de pan (voeg eventueel wat olie toe als dit niet voldoende is) en verhit deze zachtjes. Niet te heet meteen, want dan brand de curry pasta aan. Druk de pasta plat met een spatel en roer voorzichtig door. Uiteindelijk zal de pasta alle olie opnemen en droog worden.

  3. Als de pasta droog is, schenk je 1/4 van de kokosmelk erbij (75 ml) en laat dit al roerende ook door de pasta opnemen. Als alle melk is opgenomen en je kleine belletjes in de pasta zit verschijnen kunnen er de kaffir blaadjes bij. Kneus deze eerst (scheur ze een beetje, twee of drie keer per blaadje).

  4. Voeg het vlees toe en roer alles door, zodat al het vlees bedekt wordt met de curry. Voeg nu de rest van de kokosmelk toe (225 ml).

  5. Voeg ook de vissaus en het suiker toe. Roer wederom goed door. Laat alles nog even trekken voor een minuut of 2-3

  6. Rol nu van de laatste twee kaffir blaadjes een 'sigaret vorm' en snijd met een heel scherp mes er hele dunne sliertjes van. Zorg dat ze super dun zijn, want kaffir is er stug en is alleen eetbaar als je het heel dun snijdt.

  7. Als garnering doe je twee eetlepels kokosmelk over het gerecht, de kaffir sliertjes en wat plakjes rode chili peper. Dit is de traditionele Thaise garnering voor een Panang curry.

Note

Serveertip

Eet Thai altijd met witte Pandan rijst (Jasmijn rijst) of koude Lontong rijst.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *