Kaas-uien(stok)brood

pinit

Kaas-uien(stok)brood

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 90 min Cook Time 25 min Total Time 1 uur 55 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Vrijdagavond. Fame kijken. Samen met mijn papa en mama. Ik vast in pyjama op de bank. En dan heerlijk stukjes warm uienstokbrood met boter eten. Heeeeerlijk!

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Maak van de bloem een bergje midden op het aanrechtblad. Ga met je hand vanuit het midden in kleine cirkels rond zodat er een gat in het midden ontstaat en de bloem een cirkel vormt. (zie ook de video bovenaan de pagina).

  2. Doe in de cirkel het gist poeder, de boter, de honing en als laatste het warme water. Roer nu met je vingers van 1 hand de gist en de honing door het warme water. Kneed de boter in je ene hand ook fijn en roer het mee. Pak steeds iets meer van de bloem mee bij het roeren. Pas op dat je de 'damwand' niet doorbreekt voor al het water in je deeg zit. Doe nu ook het zout erbij.

  3. Kneed uiteindelijk met twee handen het deeg tot een mooie soepele deegbal. Leg deze in een kom weg op een warme plek (kamertemperatuur) met een vochtige doek er over. Het deeg zal in 60 minuten rijzen.

  4. Snij in de tussen tijd de uien in ringen. Stoof deze, samen met de paprika poeder, in een hoge pan met een heel klein beetje olie of boter totdat ze bijna gaar zijn. Zet ze daarna aan de kant om af te koelen.

  5. Kneed het deeg nog een keer goed door en maak een ovaal. Rol nu met een deegroller het deeg uit tot ongeveer 3-4 cm dikte. Leg de plak deeg op een bakplaat met wat bakpapier.

  6. Druk in het midden voorzichtig met je vuist een brede geul. Doe vervolgens de uien in de geul. Strooi over het midden van de strook uien de geraspte kaas. Doe dit dik, zodat de uien onder de kaas niet kunnen uitdrogen. De uien die aan de zijkanten onder de kaas vandaan komen worden lekker krokant en knapperig. De combinatie is ultiem!

  7. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak voor ongeveer 20-25 minuten tot de randen van het brood mooi bruin worden.

Note

Serveertip

Snij het brood aan terwijl het net uit de oven is in repen van 2-3 cm en serveer met wat roomboter om erop te smeren.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *