Pasta Rigate met gerookte kip en zwarte olijf

pinit

Pasta Rigate met gerookte kip en zwarte olijf

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 20 min Total Time 50 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Soms duik je de keuken in en heb je geen idee wat je gaat maken. Soms komt er dan een recept uit voort waar je heel blij mee bent. Zo is ook dit recept ontstaan. Het is voor twee personen.

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de pasta al dente in ruim water met een blokje runderbouillon. Giet de pasta af en zet het even weg (doe er eventueel een beetje olijfolie door om het niet aan elkaar te laten plakken).

  2. Snij de gerookte kip, groene paprika, zwarte olijven en rode ui fijn. Pak anders eens een pasta schelpje en kijk hoe groot de ingrediënten moeten zijn om hier netjes in te passen. Dit gaat straks namelijk gebeuren als je het geheel doorroert.

  3. Snipper de knoflook, zon gedroogde tomaatjes, basilicum en oregano extra fijn.

  4. Doe de knoflook/chili olijfolie in de pan. Als het rookt zet je het vuur wat lager en doe je meteen de ui, paprika en olijven in de pan. Doe nu zout en peper na smaak erbij. Het zout zorgt er nu meteen voor dat de uien hun vocht gedeeltelijk los laten.

  5. Bak het zachtjes tot de uien mooi goudbruin worden. Doe dan de knoflook, zongedroogde tomaatjes, basilicum en oregano erdoor en roer alles goed door. laat 1 a 2 minuten even mee bakken, maar niet te heet anders verbranden de kruiden en worden ze wat bitter.

  6. Doe nu de creme fresh, de gerookte kip en de pesto erbij en roer alles door elkaar tot het een mooie pasta saus wordt. Voeg de pasta toe en roer nogmaals goed door. Als je de ingrediënten niet te groot hebt gesneden, zullen de rigate schepjes zichzelf vullen met de saus.

Note

Serveer tip

Maak het gerecht wat minder hartig en strooi er dan wat vers geraspte parmezaan over.

Variatie tip

Laat het gerecht afkoelen en doe er wat blokjes tomaat en wat komkommer doorheen als paste salade.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *