Quiche met broccoli

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Quiche met broccoli

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 25 min Cook Time 25 min Total Time 50 minuten
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Variatie op de Quiche met ham en prei en ook weer redelijk simpel en zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de pijnboompitjes mooi bruin in een droge koekenpan en leg deze apart.

  2. Neem kleine vormpjes en vet deze in met wat olijfolie. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg. Doe er vervolgens een klein beetje paneermeel in (dit zal het overtollige vocht van de vulling straks absorberen.

  3. Maak van de eieren, de creme freche en de pesto een glad mengsel door het in een kommetje door elkaar te kloppen. Voeg zout en peper toe en twee derde van de Parmezaanse kaas. Roer nog even goed door.

  4. Snipper de uit, paprika, basilicum en knoflook en maak kleine roosjes van de broccoli. Bak de ui en de paprika in de olijfolie mooi gaar, Voeg de knoflook en de broccoli toe en bak nog even verder tot de broccoli mooi groen wordt en beetgaar is. Als laatste nog even de basilicum heel kort mee bakken (10-15 seconden). Zet het mengsel van het vuur.

  5. Snipper de half zongedroogde tomaat en voeg deze samen met de pijnboompitjes toe aan het groente mengsel. Even doorscheppen.

  6. Vul nu de met bladerdeeg gevulde vormpjes met de groente. Niet te vol, want het ei mengsel gaat er vervolgens ook bij. Over de bovenkant strooi je de rest van de parmezaan.

  7. Doe alles in de oven van 200 graden voor een minuut of 25-30.

Note

Serveer tip

Heerlijk als licht zomers avondmaal met een salade van tomaat en Feta op olie. Het lekkerst als de taart een dag heeft kunnen staan na het bakken, dan zijn alle smaken er heerlijk ingetrokken, wij maken hem dan ook een dag van tevoren.

Variatie tip

De bodem is een prima basis voor hartige taart en kan gevuld worden met van alles. Houdt wel rekening dat de vulling niet te veel vocht (water) bevat, dus goed uitlekken.

Laatst hebben we ook nog champignons en paprika meegebakken en nog wat kleine stukjes feta kaas door de vulling gedaan.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]