Quiche van zuurkoolstamppot

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Quiche van zuurkoolstamppot

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur 15 minuten
Servings: 4
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

We hadden wat zuurkoolstamppot over van de week. En normaliter bakken we dat op, maar dit keer hebben we er een quiche van gemaakt. Een groot succes wat ons betreft!

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Neem een springvorm en vet deze in met wat olijfolie. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg.

  2. Snipper de sjalot en maak blokjes van de paprika en de gerookte kip.

  3. Bak de sjalot, hamblokjes en de paprika in een klein beetje olijfolie mooi bruin, Voeg een klein beetje zout toe en bak nog even 1 a 2 minuten verder zodat het meeste vocht verdampt. Zet het mengsel van het vuur en laat afkoelen.

  4. Maak van de gerookte kip, de eieren, de creme freche en de geraspte kaas een mooi mengsel door het in een kommetje door elkaar te kloppen. Doe er ook de cayenne peper, witte peper, paprikapoeder en het zout doorheen.

  5. Leg de zuurkoolstamppot op een snijplank en spreid het uit. Snij nu met een scherp mes de plak zuurkool in kleine stukjes. Dit is om te zorgen dat het goed door het eimengsel geroerd kan worden. Als ook de zuurkool goed is gemengd door het ei, doe dan de afgekoelde hamblokjes, sjalotten en paprika er ook doorheen.

  6. Vul nu de, met bladerdeeg gevulde, springvorm met het mengsel.

  7. Doe alles in een oven van 180 graden voor een minuut of 35-45.

Note

Serveer tip

Het lekkerst als de quiche een dag heeft kunnen staan na het bakken, dan zijn alle smaken er heerlijk ingetrokken, wij maken hem dan ook een dag van tevoren.

Variatie tip

Doe i.p.v. de kip en ham gewoon rookworst toe. Dat is niet zo mager, maar wel heel erg lekker. Gebruik dan geen zout meer, want de rookworst is zout van zichzelf. Of wat dacht je van wat ananas i.p.v. de paprika. Lekker voor in de zomer.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]