Rendang


Rendang
Description
Pittig Indonesisch gerecht op basis van een boemboe en kokosmelk gemaakt met ‘sudder-vlees’. Om de uien te snijden gebruik ik zelf een hakmollen, dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.
Ingrediënten
Instructies
-
Snij de runder riblappen in blokjes.
-
Snipper de uien en fruit deze in wat olijfolie, samen met de rendang boemboe, tot de uien mooi gaar zijn.
-
Voeg nu knoflook en de chili toe en bak het geheel nog een minuut of 1-2 door.
-
Voeg de blokjes rundvlees toe en roerbak ze tot het vlees rondom is aangebraden.
-
Doe nu de azijn erbij en roer het geheel weer door. Voeg vervolgens de santen toe en laat deze smelten terwijl je door roert.
-
Verkruimel de bouillon blokjes en roer dit door het vlees.
-
Voeg nu het water toe. Kneus de de sereh en voeg deze samen met de laurier toe.
-
Laat het geheel op een heel laag vuur een paar uur door 'sudderen'. (Net als stoofvlees).
Note
Serveer tips
Koude blokjes Lontong rijst. Het lekkerste als het gerecht een dag van tevoren is gemaakt.
Variatie tips
Gebruik in de plaats van de runder riblappen, kip of garnalen. Alleen dan niet laten sudderen.
Slow cooker
Bak de vleesblokjes in olie en een klein beetje van de boemboe aan. Haal het vlees uit de pan en bak de uien in het resterende vet glazig. Doe daarna alle ingredienten in de slow cooker en laat minimaal 8 uur op low sudderen.