Kue Mankok

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Kue Mankok

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 35 min Total Time 45 minuten
Servings: 6
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Mijn oma maakte ze soms. Heerlijk vond ik ze. Later maakte ik ze zelf naar het recept van mijn oma. Eigenlijk moest het van oma met de priklimonade van 3-ES, maar die bestaat niet meer. Sprite komt nu het meeste in de buurt. Het gaat er om dat het zoet, lime achtig maar vooral veel koolzuur heeft om de Kue Mankok lekker luchtig te maken tijdens het rijzen.

Ingrediënten

Instructies

  1. Zet de rijststomer aan, zodat de Kue Mankok's zo snel mogelijk in de stomer kunnen (zodat de prik er nog niet vanaf is van de 7-up/Sprite). Doe een theedoek om de deksel van de stomer, zodat het water wat onder de deksel condenseert niet op de cakejes valt.

  2. Zet vast wat siliconen cupjes klaar waar straks het beslag in moet.

  3. Doe nu eerst alle droge ingrediënten in een kom en meng deze.

  4. Voeg dan de 7-Up/Sprite toe en roer voorzichtig door. Niet met een mixer, want dan ben je meteen alle koolzuur kwijt. Dus rustig met een lepel roeren.

  5. Vul daarna de cupjes tot ongeveer 2/3 door het beslag met een lepel er voorzichtig in te gieten. Niet te hoog vullen, want dan lopen de Kue Mankok's over de rand als ze straks gaan rijzen in de rijststomer.

  6. Zet ze in de rijststomer voor ongeveer 35 minuten. Er passen er meestal wel 2 of zelfs 4 tegelijk in de pan. Maar zet ze wel in het midden, anders plakken ze tegen de rand. En ook niet te dicht tegen elkaar anders plakken ze aan elkaar.

Note

Serveer tips
Laat ze eerst goed afkoelen voor je ze uit de cupjes haalt, anders breken ze en blijft de helft in de cupjes zitten.

Variatie tips
Haal bij de toko van die hele kleine flesjes ‘essences’. Dit zijn meteen kleur en smaak voor de Kue Mankok. Zo heb je cola (bruin), Rozenstroop (Roze) en Pistas (Groen). Maar je kan natuurlijk eindeloos variëren met alle verschillende smaakjes. Of doe twee kleuren in een gupje om half om half te krijgen.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]