Pittige zoet/zure komkommer


Pittige zoet/zure komkommer
Description
Deze pittige zoet/zure komkommer is een heerlijk alternatief voor atjar tjampoer en is heerlijk bij pittige gerechten. Maak het wel minimaal een dag van tevoren om de smaken goed in de komkommer te laten trekken.
Ingrediënten
Instructies
-
Snij de komkommer door de lengte in tweeen. Haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Snij vervolgens de komkommer in plakjes van een halve centimeter dik.
-
Snij de rode ui in hele dunne plakjes en snij de rode peper in dunne ringetjes. Haal eventueel de zaadjes er uit als je het niet te pittig wil.
-
Doe in een grote schaal de rijstazijn, gembersiroop, water en de vissaus. Meng het geheel goed door.
-
Voeg vervolgens de ui en de rode peper toe en meng nogmaals.
-
Voeg als laatste de komkommer toe en zorg dat deze na het door roeren volledig onder de vloeistof staat, zodat de dressing goed in de komkommer kan intrekken.
Note
Serveer tip
Maak minimaal een dag van tevoren (liefst 2-3 dagen) en serveer koud bij Aziatische gerechten.