Pittige zoet/zure komkommer

pinit

Pittige zoet/zure komkommer

Difficulty: Beginner Prep Time 20 min Cook Time 10 min Total Time 30 minuten Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Deze pittige zoet/zure komkommer is een heerlijk alternatief voor atjar tjampoer en is heerlijk bij pittige gerechten. Maak het wel minimaal een dag van tevoren om de smaken goed in de komkommer te laten trekken.

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Snij de komkommer door de lengte in tweeen. Haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Snij vervolgens de komkommer in plakjes van een halve centimeter dik.

  2. Snij de rode ui in hele dunne plakjes en snij de rode peper in dunne ringetjes. Haal eventueel de zaadjes er uit als je het niet te pittig wil.

  3. Doe in een grote schaal de rijstazijn, gembersiroop, water en de vissaus. Meng het geheel goed door.

  4. Voeg vervolgens de ui en de rode peper toe en meng nogmaals.

  5. Voeg als laatste de komkommer toe en zorg dat deze na het door roeren volledig onder de vloeistof staat, zodat de dressing goed in de komkommer kan intrekken.

Note

Serveer tip
Maak minimaal een dag van tevoren (liefst 2-3 dagen) en serveer koud bij Aziatische gerechten.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *