Quiche met spinazie en pijnboom pitjes

pinit

Quiche met spinazie en pijnboom pitjes

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur 15 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Wij zijn gek van spinazie en vandaag bedachten we dan ook dat dit maar eens in een quiche verwerkt moest gaan worden. Uiteindelijk is dit recept onze versie van quiche met spinazie geworden. Wij vonden hem in ieder geval heerlijk, en jullie?

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Neem een springvorm en bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg.

  2. Bak de pijnboom pitjes zachtjes bruin in een droge koekenpan. Zet ze daarna weg in een schaaltje, zodat ze kunnen afkoelen. Voorzichtig met bakken, want ze verbranden snel.

  3. Snipper de rode ui, gele paprika, zwarte olijven en de knoflook.

  4. Maak van de eieren, de creme freche, mosterd, parmezaan en de geraspte kaas een mooi mengsel door het in een kommetje door elkaar te kloppen.

  5. Bak de rode ui, olijven, knoflook, hamblokjes en de paprika in een klein beetje olijfolie mooi bruin, Voeg een klein beetje zout en peper toe en bak nog even 1 a 2 minuten verder . Doe nu steeds een hand vol blad spinazie erbij en roer voorzichtig om tot de spinazie is geslonken. Herhaal dit tot alle spinazie is mee gebakken. Zet het mengsel van het vuur en laat afkoelen. Lek het vervolgens in een bolzeef goed uit. Zet er desnoods even met een schoteltje wat gewicht op, zodat al het vocht er echt uit is (anders wordt het bladerdeeg namelijk niet krokant).

  6. Meng uiteindelijk ook het spinazie mengsel door het ei 'beslag' en vul hiermee nu de met bladerdeeg gevulde springvorm.

  7. Doe alles in de oven van 180 graden voor een minuut of 30-45 (tot de bovenkant een beetje bruin begint te worden.

Note

Serveer tip

Het lekkerst als de quiche een dag heeft kunnen staan na het bakken, dan zijn alle smaken er heerlijk ingetrokken, wij maken hem dan ook een dag van tevoren.

Variatie tip

Zie ook al mijn andere quiche recepten voor meer variaties.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *