Sayur Lodeh


Sayur Lodeh
Description
Een prima gerecht bij een Indonesische rijsttafel. groente in een kokosmelk bouillon.
Ingrediënten
Instructies
-
Doe de ui, sambal, laos, rietsuiker en knoflook in een keukenmachine en snipper het geheel fijn.
-
Bak dit in wat olie tot de uien mooi goud bruin worden.
-
Voeg nu de santen toe en laat deze smelten.
-
Verkruimel de bouillon blokjes er overheen en voeg het water toe.
-
Roer het geheel goed door tot het water bijna begint te koken.
-
Doe nu de laurier, sereh en de gemengde groente bij de kokosmelk bouillon.
-
Laat alles beet gaar worden door het zachtjes te koken.
Note
Variatie tip
Hou je nou bouillon over, omdat alle groente is opgegeten. Verwarm deze bouillon dan de volgende dag en doe er wederom wat groente doorheen. Voeg eventueel wat water en laos toe om de smaak weer wat krachtiger te maken. Je kunt alle soorten groente gebruiken die je lekker vindt overigens.