Sayur Lodeh

pinit

Sayur Lodeh

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 30 min Total Time 45 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Een prima gerecht bij een Indonesische rijsttafel. groente in een kokosmelk bouillon.

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Doe de ui, sambal, laos, rietsuiker en knoflook in een keukenmachine en snipper het geheel fijn.

  2. Bak dit in wat olie tot de uien mooi goud bruin worden.

  3. Voeg nu de santen toe en laat deze smelten.

  4. Verkruimel de bouillon blokjes er overheen en voeg het water toe.

  5. Roer het geheel goed door tot het water bijna begint te koken.

  6. Doe nu de laurier, sereh en de gemengde groente bij de kokosmelk bouillon.

  7. Laat alles beet gaar worden door het zachtjes te koken.

Note

Variatie tip

Hou je nou bouillon over, omdat alle groente is opgegeten. Verwarm deze bouillon dan de volgende dag en doe er wederom wat groente doorheen. Voeg eventueel wat water en laos toe om de smaak weer wat krachtiger te maken. Je kunt alle soorten groente gebruiken die je lekker vindt overigens.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *