Preistoofschotel met gehakt

pinit

Preistoofschotel met gehakt

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 30 min Total Time 1 uur Servings: 4 Best Season: Herfst

Description

Voor koude dagen is deze heerlijk simpele ‘stoofschotel’ met prei en gehakt een prima snel recept om op tafel te zetten.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de prei over de lengte door de midden en daarna in plakjes. Was de prei goed uit met koud water om al het zand te verwijderen. Laat de prei uitlekken in een vergiet.

  2. Rul de gehakt met het zout, de peper in wat olie en boter (een klein beetje olie en boter is echt genoeg).

  3. Als het gehakt half gaar is voeg je de ketchup, ketjap, mosterd, sambal en verpoer je het bouillon blokje erdoor. Roer alles rustig door terwijl het gehakt verder bakt.

  4. Voeg als laatste de prei in kleine porties toe en roer verder tot de prei is geslonken. Laat het geheel nog een klein half uurtje zachtjes door sudderen op een laag vuur met de deksel er op.

Note

Serveer tip

Serveer met gekookte aardappels.

Variatie tip

Serveer het eens met rijst of met pasta. Hou je nou niet van pittig eten, laat dan de sambal gewoon weg.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *