Perkedel (Frikadelpan)

pinit

Perkedel (Frikadelpan)

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 40 min Total Time 50 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Als kind was dit al mijn favoriete Indonesisch gerecht. Officieel heet het perkedelpan of perkadel, maar in de familie noemen we het frikadelpan. Maar het heeft niets met frikandellen te maken, dat je het even weet 😉

Ingrediënten

Instructies

  1. Maak de gehakt goed los en doe deze in een grote kom.

  2. Prak de gekookte aardappelen er doorheen. Liefst wel wat grof, zodat er nog kleine stukjes aardappel te zien zijn.

  3. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer alles goed door.

  4. Boter een ovenschaal goed in en doe het mengsel in de overschaal. Doe wat kleine klontjes boter boven op de gehakt.

  5. Plaats het geheel in een oven van 180 graden celcius voor 40 minuten.

Note

Serveer tip

Serveer het liefst koud in ‘6 haps’ stukjes als bijgerecht bij Indonesische gerechten.

Variatie tip

Je kan ook van het mengsel kleine balletjes maken en frituren. Nog steeds het liefst koud serveren.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *