Perkedel (Frikadelpan)


Perkedel (Frikadelpan)
Description
Als kind was dit al mijn favoriete Indonesisch gerecht. Officieel heet het perkedelpan of perkadel, maar in de familie noemen we het frikadelpan. Maar het heeft niets met frikandellen te maken, dat je het even weet
Ingrediënten
Instructies
-
Maak de gehakt goed los en doe deze in een grote kom.
-
Prak de gekookte aardappelen er doorheen. Liefst wel wat grof, zodat er nog kleine stukjes aardappel te zien zijn.
-
Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer alles goed door.
-
Boter een ovenschaal goed in en doe het mengsel in de overschaal. Doe wat kleine klontjes boter boven op de gehakt.
-
Plaats het geheel in een oven van 180 graden celcius voor 40 minuten.
Note
Serveer tip
Serveer het liefst koud in ‘6 haps’ stukjes als bijgerecht bij Indonesische gerechten.
Variatie tip
Je kan ook van het mengsel kleine balletjes maken en frituren. Nog steeds het liefst koud serveren.