Krabsalade


Krabsalade
Description
Natuurlijk kan je dit recept ook met verse krab maken, maar in mijn tijd in de keuken op het werk bij mijn ouders heb ik het geleerd met surimi sticks. Vandaar
Ingrediënten
Instructies
-
Snij de Surimi sticks in drieën en doe in een grote kom. Maak de Surimi stick los, zodat je de kleine sliertjes overhoud. Snij de eieren over de lengte door de midden om het eigeel te verwijderen. Snipper het eiwit fijn, maar niet te fijn en doe bij de krab in de kom. Voeg de mayonaise, Bacardi en Vodka toe en roer het geheel goed door. Maak met de witte peper en een klein beetje zout het geheel op smaak.
-
Snij de eieren over de lengte door de midden om het eigeel te verwijderen. Snipper het eiwit fijn, maar niet te fijn en doe bij de krab in de kom.
-
Voeg de mayonaise, Bacardi en Vodka toe en roer het geheel goed door. Maak met de witte peper en een klein beetje zout het geheel op smaak.
-
Maak met de witte peper en een klein beetje zout het geheel verder op smaak.
Note
Serveer tip
Serveer het op vers stokbrood of op een toastje bij de borrel. Natuurlijk ook als voorgerecht te serveren in een mooi glas met wat ijsbergsla onderin en een klein toefje mayonaise en wat paprika poeder voor de garnering.
Variatie tip
Voeg eventueel wat gesnipperde rode paprika toe en een heel fijn gesnipperde chalot.