Maiskoekjes

pinit

Maiskoekjes

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Ook dit is weer zo’n Indonesische lekkernij. Perkedel Djagung. Bij iedere hap, krijg ik flashbacks van vroeger toen ik nog kind was. Genieten dit! Het recept is dat van mijn oma. Ooit gaf ze het aan mijn moeder en nu maak ik ze zelf.

Ingrediënten

Instructies

  1. Lek de mais goed uit en snij de knoflook heel fijn (persen mag ook).

  2. Snij de lente ui in fijne ringetjes. Alleen het groene/licht groene deel van de lente ui gebruiken.

  3. Doe de knoflook, suiker, Ketoembar, zout, peper, sambal en de eieren bij elkaar en meng alles goed door elkaar.

  4. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en meng het met een garde tot een beslag.

  5. Als laatste doe je de mais en de lente ui ringetjes door het beslag roeren.

  6. Verhit wat arachide olie in een koekenpan tot het begint te roken.

  7. Zet nu het vuur iets lager en plaats met een lepel kleine beetje van het mengsel in de olie. Bak ze als kleine pannenkoekjes aan beide kanten goud bruin.

  8. Haal ze na het bakken uit de olie en leg ze even op keukenpapier om het meeste vet er uit te laten lekken.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *