Pittige zoet/zure komkommer

Total Time: 30 minuten Difficulty: Beginner
Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Pittige zoet/zure komkommer

Difficulty: Beginner Prep Time 20 minuten Cook Time 10 minuten Total Time 30 minuten
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Deze pittige zoet/zure komkommer is een heerlijk alternatief voor atjar tjampoer en is heerlijk bij pittige gerechten. Maak het wel minimaal een dag van tevoren om de smaken goed in de komkommer te laten trekken.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de komkommer door de lengte in tweeen. Haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Snij vervolgens de komkommer in plakjes van een halve centimeter dik.

  2. Snij de rode ui in hele dunne plakjes en snij de rode peper in dunne ringetjes. Haal eventueel de zaadjes er uit als je het niet te pittig wil.

  3. Doe in een grote schaal de rijstazijn, gembersiroop, water en de vissaus. Meng het geheel goed door.

  4. Voeg vervolgens de ui en de rode peper toe en meng nogmaals.

  5. Voeg als laatste de komkommer toe en zorg dat deze na het door roeren volledig onder de vloeistof staat, zodat de dressing goed in de komkommer kan intrekken.

Note

Serveer tip
Maak minimaal een dag van tevoren (liefst 2-3 dagen) en serveer koud bij Aziatische gerechten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]