Pasta met spinazie en feta

Om weer eens wat anders op tafel te zetten, wat ook nog eens gezond is
Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit

Simpele snelle pasta

pinit
0 Add to Favorites

Pasta met spinazie en feta

Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 minuten
Servings: 4
Best Season: Herfst

Description

Om weer eens wat anders op tafel te zetten, wat ook nog eens gezond is, kwam ik op dit recept. Mede door een oud klasgenootje van mij die een paar dagen geleden ook iets maakte met spinazie en feta voor bij de aardappel fritata. Maar ik gaf er deze draai aan.

Ingrediënten

Instructies

  1. Neem een koekenpan met liefst een dikke bodem. Rooster daarin de pijnboom pitjes goud bruin. Doe er GEEN olie bij of iets dergelijks, gewoon droog. Pas op, want pijnboom pitjes verbranden redelijk snel. Blijf ze dus constant begwegen in de pan. Zodra je de lekkere geur ruikt van verse noten, dan kunnen ze uit de pan. Zet ze opzij (maar haal ze wel uit de pan).

  2. Zet een ruime pan water op en doe er wat zout in. Zodra het water kookt zet je het vuur iets lager en doe je de pasta erin. Volg de instructies op de verpakking hoe lang de pasta moet koken. Mijn vuisteregel is 3-5 minuten voor verse pasta en 12 minuten voor gedroogde pasta.

  3. Terwijl de pasta kookt kunnen we de overige ingredienten snijden. Mocht de pasta gaar zijn, giet deze dan af en doe deze terug in de pan en giet er een lekkere olijfolie overheen. Roer de pasta door, zodat deze met de olie bedekt raakt. Hierdoor plakt de pasta niet aan elkaar en krijgt het een extra smaakje.

  4. Snipper de ui, de champignons en de knoflook fijn. Snij de feta in kleine blokjes. Bedenk dat ieder stukje van de ingredienten tegeklijk op je lepel zouden moeten passen.

  5. Doe in een bakpan wat olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg wat zout toe en wat verse peper. Als de ui mooi glazig is doe je de champignons erbij en bak je deze kort mee.

  6. Voeg nu ook de spinazie toe. Niet alles tegelijk, maar steeds een handje. Roerbak de spinazie, zodat deze slinkt (klein wordt). Als alle spinazie is geslonken plaats je de inhoud van de pan op een snijplank. Snij nu de spinazie wat fijner, zodat deze makkelijker door de pasta geroerd kan worden.

  7. Doe nu het spinazie mengsel, de feta en de pijnboom pitten bij de afgegoten pasta en roer het geheel goed door.

  8. Als alles goed gemengt is, giet je alles in de bakpan en kan je de pasta serveren.

  9. Zet de pepermolen op tafel en als je dat lekker vindt wat geraspte parmezaanse kaas. Dit kan iedereen naar wens over de pasta doen.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]