“Macaronikoek” zonder varkensvlees

Van kinds af aan mijn favoriet, en nu ook die van mijn zoon
Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

“Macaronikoek” zonder varkensvlees

Difficulty: Beginner Prep Time 30 min Cook Time 30 min Total Time 1 uur
Servings: 4
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Mijn beste vriendinnetje van de lagere school vroeg mij een tijdje geleden om het recept van “Macaronikoek”. Ook zij had goede herinneringen uit onze jeugd van deze lekkernij. Het enige was dat er varkenvlees in het originele recept zit en dat was voor haar man geen optie. Door mijn jicht ben ik o.a. ook gestopt met varkensvlees eten en ben ik langzaam maar zeker goede vervangers aan het vinden. Zo ook voor dit recept. En eerlijk is eerlijk, als je het niet weet dan smaakt het exact hetzelfde. Ik ben een heel gelukkig mens dat wij dit alternatief hebben kunnen bedenken.

Ingrediënten

Instructions

  1. Kook de Macaroni in water en wat zout volgens de instructies op de verpakking. Giet de Macaroni af en laat het wat afkoelen. Gebruik een grote pan, zodat alle ingrediënten in de pan passen en je nog kan roeren straks.

  2. Bak de kalkoenreepjes uit in een klein beetje boter. Haal ze vervolgens uit de pan en snij of hak fijn. Gooi niets van het bakvocht weg (die uit de pan en op de snijplank), want daar zit de meeste smaak nu.

  3. Meng in een apart kommetje het ei, melk, ketchup, nootmuskaat en verpoeder de bouillon blokjes er ook doorheen.

  4. Als de Macaroni handwarm is, mogen alle ingrediënten door elkaar worden gemengd.

  5. Roer de reepjes en het vocht ook door het mnacaroni mengsel.

  6. Als alles goed door elkaar is gemengd, beboter dan een ovenschaal en vul deze met het mengsel tot 1/2 of maximaal 2/3 van de hoogte van de schaal. Doe kleine stukjes boter (stuk of 5-6) verdelen over de bovenkant van de Macaronikoek.

  7. Bak de Macaronikoek in 20-30 minuten goudbruin in een heteluchtoven van 200 graden Celsius.

  8. Laat de koek afkoelen voor je deze aansnijdt, anders valt hij uit elkaar. Voor de smaak maakt dat niets uit, maar het is lekkerder als je er punten uit kan snijden en mensen er met een vork stukjes vanaf kunnen prikken (net als gebak).

  9. Serveer met wat Heinz ketchup en eventueel wat Sriracha (chillisaus). Laat mensen zelf bepalen hoeveel saus ze erbij doen. Bij ons is het gebruikelijk om ketchup en chilisaus te mengen 

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]