Mexicaanse bonenschotel

Snelle, makkelijke bonenschotel
pinit Bekijk galerij 1 foto

Ik weet dat vers vaak lekkerder is, maar soms wil je niet alleen lekker, maar ook gewoon snel iets op tafel kunnen zetten. Dit recept is een van de favorieten van mijn zoon (15 jaar op het moment van schrijven).

Het is begonnen als taco vulling, maar ondertussen hebben wij ontdekt dat het ook prima gegeten kan worden met wraps, rijst, aardappels of in een pitta broodje. Heerlijk met wat verse tomaat, ijsbergsla, komkommer en wat mais. Met taco schelpen en dan ook wat geraspte kaas er over.

Oh en natuurlijk een heerlijke chilisaus als je het wat pittiger wilt. Onze favoriet zijn de sausen van Los Calientes , die ik bestel bij Heatsupply #NoSpon

Maar varieer naar hartelust zou ik zeggen.

Mexicaanse bonenschotel

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten Servings: 3

Description

Ik weet dat vers vaak lekkerder is, maar soms wil je niet alleen lekker, maar ook gewoon snel iets op tafel kunnen zetten. Dit recept is een van de favorieten van mijn zoon (15 jaar op het moment van schrijven).

Het is begonnen als taco vulling, maar ondertussen hebben wij ontdekt dat het ook prima gegeten kan worden met wraps, rijst, aardappels of in een pitta broodje. Heerlijk met wat verse tomaat, ijsbergsla, komkommer en wat mais. Met taco schelpen en dan ook wat geraspte kaas er over.

Oh en natuurlijk een heerlijke chilisaus als je het wat pittiger wilt. Onze favoriet zijn de sauzen van Los Calientes , die ik bestel bij Heatsupply #NoSpon

Maar varieer naar hartelust zou ik zeggen.

Ingredi├źnten

Instructies

  1. Doe wat olijfolie en boter in de pan en wacht tot deze gesmolten is en goed op temperatuur.

  2. Bak het gehakt rul. Als je het gehakt de eerste keer hebt omgeschept, doe dan alle kruiden erbij, zodat het lekker mee bakt terwijl de gehakt gaar wordt.

  3. Als het gehakt mooi bruin en gaar is gebakken verkruimel je het halve bouillionblokje en bak je nog even, al roerend, halve minuut mee.

  4. Voeg nu de HAK bonenschotel toe. Roer alles goed door elkaar en voeg iets water toe als je vindt dat de saus te dik blijft.

  5. Als alles goed warm is, is het gerecht klaar. Eetsmakelijk!

Keywords: Roerbakken

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *