Taart vulling: Aardbeien creme


Taart vulling: Aardbeien creme
Description
Heerlijk frisse vulling voor een zomerse taart.
Ingrediënten
Instructies
-
Maak de aardbeien schoon en doe in een kom. Voeg het sap van de halve limoen toe en de helft van de suiker.
-
Prak de aardbeien fijn. Roer het geheel daarna met een garde tot een mooie gladde gelei.
-
Klop de room met de rest van het suiker tot een slagroom.
-
Doe 2 eetlepels water in een steelpan samen met de velletjes gelatine
-
Zet het op een laag vuur tot je de gelatine ziet oplossen. Haal het dan direct van het vuur en roer het geheel goed door tot de gelatine is opgelost.
-
Doe de gelatine dan bij de aardbeien gelei en roer het geheel goed door met een garde.
-
Vouw nu voorzichtig het aardbeien mengsel door de slagroom en zet minstens een uur in de koelkast om op te laten stijven.
Note
Serveer tip
Ook prima als desert te gebruiken. Laat het dan opstijven in mooie desert glazen en versier met een klein toefje slagroom en een blaadje munt.