Varkenshaas met Salie roomsaus

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Varkenshaas met Salie roomsaus

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur Servings: 2 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Vorig jaar ontdekte ik via Jamie Oliver de ultieme combinatie van kruiden voor op varkensvlees. Hier is het recept wat ik ermee maak. Zo is mijn liefde voor salie geboren overigens. Wat een heerlijk kruid is dat zeg!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snipper de sjalotten. En meng de paprikapoeder en de korianderpoeder door elkaar in een klein bakje of kommetje.

  2. Rol van de verse Salie blaadjes een soort 'sigaar' en vouw deze dubbel. En snij nu hele dunne plakjes. Hak daarna de dunne plakjes heel fijn.

  3. Doe zout en peper op de varkenshaas zoals je gewend bent. Smeer daarna de varkenshaas in met het paprikapoeder en korianderpoeder mengsel rondom.

  4. Bak de varkenshaas zoals jij dit het lekkerst vindt in wat roomboter.

  5. Zet het vuur laag en haal de varkenshaas vervolgens uit de pan. Laat al het bakvocht van de haasjes terug in de pan lekken en leg deze weg op een warm bord onder wat aluminiumfolie.

  6. Bak nu de sjalotten in het bakvocht mooi goudbruin.

  7. Doe er nu de salie bij en roer een halve minuut goed door.

  8. Giet er nu de slagroom bij en laat dit al roerend koken. Na een minuut of twee wordt de saus dikker. Breng indien nodig verder op smaak met wat zout en peper.

  9. Mocht er op het bord waar de varkenshaas ligt te rusten nog wat vleessap achter blijven, roer deze dan ook nog even door de saus heen.

Note

Serveer tip

Doe op ieder bord wat van de saus uit de pan en leg daar de varkenshaas in. Doe het op deze manier om de krokante korst op de varkenshaas niet te verliezen door de saus eroverheen te gieten. Doe de rest van de saus in een kommetje om er naast te serveren.

Variatie tip

Dit recept kan ook heel goed met kalkoen of met kipfilet gemaakt worden.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *