Basis Biscuit (Sponge cake)

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Basis Biscuit (Sponge cake)

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 40 min Total Time 1 uur 10 minuten
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Voor het maken van een fondant taart gebruik ik een basis biscuit (ook wel spons of sponge cake genoemd).

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Zorg dat de eieren op kamer temperatuur zijn (koude eieren zorgen er in je beslag voor dat de cake niet goed rijst). Leg ze desnoods eerst even in warm water om op te warmen (niet te warm anders heb je gekookte eieren natuurlijk).

  3. Klop de eieren, zout, suiker en vanille suiker minstens 5 minuten op de hoogste stand van je mixer.

  4. Zeef nu de bloem, daarna de maïzena bij het ei en roer alles heel even door elkaar.

  5. Zet nu de mixer weer op e hoogste stand en mix voor minstens 10 minuten. Mix daarna nog 2-3 minuten op de laagste stand.

  6. Doe in een springvorm (ongeveer 24 cm in diameter) bak papier op de bodem. En maak van bakpapier ook een hoge rand van minstens twee keer de hoogte van de springvorm. De cake gaat namelijk rijzen, hoger dan de standaard rand.

  7. Giet het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven.

  8. Prik na 35 minuten in het midden van de cake met een sate-prikker. Als er geen beslag meer aan de prikker blijft hangen is de cake gaar. Is de cake nog nog niet gaar, zet deze dan terug in de oven en herhaal om de 5 minuten de truc met de sate-prikker.

  9. Maak je er een taart van, laat de cake dan ondersteboven afkoelen. Zo heb je een mooie vlakke bovenkant om af te smeren met een botercreme of ganache.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]