Taart vulling: Witte Chocolade Ganache

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Taart vulling: Witte Chocolade Ganache

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Het afsmeren van een taart om daarna met fondant te bedekken gaat erg fijn met een botercreme of deze ganache van witte chocolade. Ik gebruik hem dan ook het meeste als ik een leuke fondant taart maak.

Ingrediënten

Instructies

  1. Laat de roomboter zacht worden in een grote kom.

  2. Breek de chocolade in een andere kom in kleine stukjes (dus NIET bij de roomboter in de kom doen). De blokjes van de chocolade reep zijn klein genoeg overigens.

  3. Verwarm de slagroom tot het kookt en giet het dan direct over de chocolade. Klop het geheel nu tot een mooie gladde saus.

  4. Klop de roomboter in een andere kom luchtig op.

  5. Voeg nu de slagroom/chocolade saus toe en klop dit tot een mooi glad geheel.

  6. Zet de boter creme in de koelkast tot 10 minuten voor je het gaat gebruiken.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *