Taart vulling: Witte Chocolade Ganache


0
Add to Favorites
Taart vulling: Witte Chocolade Ganache
Description
Het afsmeren van een taart om daarna met fondant te bedekken gaat erg fijn met een botercreme of deze ganache van witte chocolade. Ik gebruik hem dan ook het meeste als ik een leuke fondant taart maak.
Ingrediënten
Instructies
-
Laat de roomboter zacht worden in een grote kom.
-
Breek de chocolade in een andere kom in kleine stukjes (dus NIET bij de roomboter in de kom doen). De blokjes van de chocolade reep zijn klein genoeg overigens.
-
Verwarm de slagroom tot het kookt en giet het dan direct over de chocolade. Klop het geheel nu tot een mooie gladde saus.
-
Klop de roomboter in een andere kom luchtig op.
-
Voeg nu de slagroom/chocolade saus toe en klop dit tot een mooi glad geheel.
-
Zet de boter creme in de koelkast tot 10 minuten voor je het gaat gebruiken.