Appelmoes


Appelmoes
Description
Vroeger at ik niets zonder appelmoes. Mijn zoon doet tegenwoordig precies hetzelfde. Allemaal uit zo’n potje van Hak. We waren daarom extra verbaast toen bleek dat zelf appelmoes maken ongeveer zo simpel was als een ei koken. Nou ja, bijna zo simpel. lees maar!
Ingrediënten
Instructies
-
Schil de appels en snij deze in kleine stukjes (ik doe acht partjes en die allemaal in drieën).
-
Doe deze in een pan met een deksel en een dikke bodem samen met het water en kaneelstokje. Hou je nou niet van kaneelsmaak in je appelmoes, laat het stokje dan weg.
-
Breng het water aan de kook op middelhoog vuur en doe de deksel op de pan zodra het water kookt.
-
Na 10 minuten haal je de pan van het vuur en verwijder je het kaneelstokje.
-
Voeg de suiker toe en roer alles goed door. Hou je nou van wat minder zoet, doe er dan minder suiker in.
-
Je kan de appelmoes warm of koud eten. En is in de koelkast tot 2 dagen houdbaar als je hem afgesloten bewaard.
-
Afhankelijk van de soort appel en hoe klein je de stukjes maakt is de moes glad of wat grover. Er zijn speciale moeskokende appels als je een gladde appelmoes wil. Ik zelf hou meer van stukjes er in , soort compote.