Hachee

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Hachee

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 5 uur Total Time 5 uren 30 minuten
Servings: 4
Best Season: Herfst

Description

Vroeger maakte mijn vader en moeder het zo af en toe. Als kind moest ik er niets van hebben. Nu ik de leeftijd heb van mijn ouders in die tijd, kan ik de smaak van Hachee wel waarderen. Heerlijk vind ik het. Vooral met zelfgemaakte rode kool (dus niet uit een potje). Verrukkelijk!

Ingrediënten

Instructies

 1. Pel de uien en snij deze in mooie ringen. Halve ringen mag natuurlijk ook als dat makkelijker is.

 2. Snij het vlees in mooie kleine stukjes. Ongeveer de maat van een halve eetlepel (als je een hap neemt moet er vlees en ui op je lepel passen per slot van rekening).

 3. Doe zout en peper over het vlees en zorg dat de kruiden goed door alle stukjes heen wordt gemengd.

 4. Doe nu de bloem door het vlees. Dit zorgt ervoor dat het vlees niet aanbrand als je het aanbraadt en de sappen in het vlees blijven, zodat het niet uitdroogt.

 5. Doe nu de boter in de pan en verhit deze op redelijk hoog vuur tot zo goed als alle bubbels zijn verdwenen. Doe dan het vlees erbij en braadt dit aan zodat het rondom mooi bruin wordt.

 6. Zet het vuur lager tot gemiddeld en doe nu de ui en de knoflook erbij.

 7. Fruit de ui mooi glazig. Probeer de ui niet aan te laten bakken.

 8. Doe het water, de rode wijn azijn, de kruidnagels, laurier, mosterd, appelstroop en de bouillon blokjes in een steelpan en op een laagvuur roer je alles door elkaar tot de bouillon blokjes zijn opgelost.

 9. Voeg het het mengsel toe aan het vlees en de uien.

 10. Laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel half op de pan.

 11. Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

 12. Zet na de 30 minuten het vuur heel laag en voeg de blokjes ontbijtkoek toe. Doe de deksel helemaal op de pan.

 13. Laat nu het geheel zo'n 2-3 uur sudderen. Roer om de 30 minuten alles voorzichtig door en kijk of het vuur niet te hoog staat. Zet het eventueel wat lager.

 14. Als de hachee te 'nat' blijft, doe dan de deksel er weer half op, zodat er wat water kan verdampen. Te 'nat' is een kwestie van smaak natuurlijk, maar de hachee zou tussen een gewone soep en een gebonden soep in moeten zitten qua dikte.

 15. Nadat de tijd is verstreken proef je de hachee even. Maak eventueel verder af met wat peper of zout indient gewenst. Vis de 6 kruidnagels er uit met een vork en de laurier ook.

 16. De hachee is nu klaar om gegeten te worden. Maar ook bij dit gerecht is het nog lekkerder als het een dag heeft kunnen intrekken. Daarom is Hachee wat mij betreft de volgende dag het lekkerst.

Note

Variatie tip
Maak dit recept eens met schouder karbonaden. Laat het dan niet 5 uur, maar maximaal 2 uur sudderen. Doe er maar de helft van de uien gesnipperd in en serveer het als een jus bij bijvoorbeeld sperziebonen en gekookte aardappels.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]