Aardappels en groente uit de oven


Aardappels en groente uit de oven
Description
Lekkere gerechten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Zo ook dit recept voor een heerlijke groente/aardappel schotel uit de oven. Alleen nog een stukje vlees of vis erbij en je hebt een prima maaltijd.
Natuurlijk kan dit met alle soorten groente of wat dacht je met stukjes saucijs of stukjes spek?
Ingrediënten
Instructies
-
Was de schil van de aardappels en snijd deze in grove blokjes. Snij ook de wortels in grove stukjes. Doe deze groente in water en breng aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur lager en laat het geheel 5 minuten koken.
-
In de tussentijd snijden we de ui en de paprika in grove stukken. Ook de knoflook even schillen en in plakjes snijden.
-
Doe nu de ui, paprika, zeezout, verkruimel het bouillonblokje, peper, Knoflook, Ketoembar, Salie en fijn gehakte Rozemarijn in een braadschaal. Besprenkel nu ruim met olijfolie. Niet alles verdrinken erin, maar wel dat er een mooi 'filmpje' op de ui en paprika zit.
-
Giet de aardappels en de wortels af en laat ze kort uitwasemen. Doe dan ook deze in de braadschaal. En roer alles goed door elkaar. Als je denkt dat het geheel nog wat te droog is, doe er dan nog een klein scheutje olijfolie bij.
-
Zet de braadschaal 30 minuten in een oven van 220 graden. Roer alles kort om na 10 minuten en herhaal dat weer na 10 minuten.
-
Na 20 minuten en na de het omroeren voor de tweede keer, doe er dan de cherrie tomaatjes bij de laatste 10 minuten. Zodra de tomaatjes gesprongen zijn, dan is het gerecht klaar. Zijn ze dus na 10 minuten nog niet gesprongen, geef het dan nog een extra 5 minuten.
-
Roer alles voor een laatste keer door elkaar en serveer.