Likeur: Amandellikeur (Amaretto)


Likeur: Amandellikeur (Amaretto)
Ingrediënten
Instructies
-
Maak de abrikozenpitten goed schoon, zodat er geen vruchtvlees meer aan zit. Maak de pitten daarna in een vijzel kapot. Doe de kleine stukjes in een Weckpot van 1,5 liter of groter.
-
Doe er het, over de lengte doorgesneden, vanille stokje bij en giet er daarna 500 ml Vodka over.
-
Zet de weckpot goed afgesloten weg in de koelkast voor zes weken. Schud iedere dag even de pot om alles goed te laten inwerken in de vodka.
-
Na zes weken maak je van de witte en bruine basterdsuiker en het water een suiker siroop. Dit doe je door het suiker en het water in een pannetje te doen en het aan de kook te brengen. Zodra het kookt zet je het vuur lager en laat je al roerend alles nog 4-5 minuten doorkoken.
-
Zet nu weg tot de suiker siroop is afgekoeld tot minimaal handwarmte. Zeef de vodka door een neteldoek (of sterke koffiefilter), zodat je alleen de vloeistof overhoud.
-
Doe nu de vodka met de suikersiroop in een mooie fles (of bijvoorbeeld een lege Amaretto fles). En schud alles nog een keer goed door.
-
De amandellikeur is klaar.