Koffiebroodjes

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Koffiebroodjes

Difficulty: Gevorderd Prep Time 135 min Cook Time 15 min Total Time 2 uren 30 minuten
Servings: 8
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Ach, een van de heerlijkste foute baksels die ik ken van de warme bakker. Liefst zo klef en plakkerig mogelijk ッ Vorige week was ik op basis van een recept van een bakfanaat op Facebook, cinnamon rolls aan het maken. Het rook heerlijk tijdens het bakken, maar het resultaat was ver onder de verwachting helaas. Deeg te droog en flauw van smaak en erg taai en hard. Een fiasco.

Gelukkig kreeg ik, na mijn klaagzang, een heerlijk recept voor koffiebroodjes van Henrike. Super bedankt nog! want het is een top recept! Hier is het recept mocht je ook eens lekker fout willen snacken.

Ingrediënten

Instructies

 1. Bereid de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking en voeg er de vanille aroma aan toe.

 2. Maak van de bloem, gist, zout, basterdsuiker, melk, boter en ei een mooi deeg en laat deze 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.

 3. Rol het deeg uit tot een grote dikke plak van ongeveer 30 bij 25 cm.

 4. Bestrijk de deegplak met de banketbakkersroom. En bestrooi met de krenten en rozijnen. Laat wel een rand ongeveer 3 cm deeg vrij aan de lange kant om straks als plak rand te dienen na het oprollen.

 5. Rol het deeg aan de lange kant op tot een grote staaf.

 6. Snij nu plakken van ongeveer 2 cm af, zodat je 8 tot 10 koffiebroodjes maakt.

 7. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en laat voldoende ruimte om ze te kunnen laten rijzen in ongeveer 40-60 minuten. Wij hebben zelfs twee bakplaten gebruikt om ze allemaal kwijt te kunnen

 8. Doe ze vervolgens een voor een de bakplaten in een oven van 180 graden voor 12 minuten. besproei de broodjes om de 2 minuten met water. Ik heb er een plantenspuit voor gekocht. Dit houdt het deeg mooi en zorgt dat het niet uitdroogt.

 9. Doe de abrikozen jam in een pannetje en verwarm deze tot het geheel vloeibaar is. Mochten er stukjes abrikoos in zitten, pureer deze met een staafmixer.

 10. bestrijk de broodjes met de jam, zodat ze mooi gaan glimmen. Abrikoteren heet dit.

 11. Maak nu in een kommetje van de poedersuiker en een eetlepel warmwater een suikerglazuur. en sprenkel dit als decoratie over de broodjes.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]