Curry masala pilav rijst


Curry masala pilav rijst
Ingrediënten
Instructies
-
Snipper de ui, selderie, paprika, wortel, chili peper en knoflook
-
Doe de ui, selderie, paprika, wortel en het zout met de olijfolie in een pan waar een deksel op kan.
-
Als de ui mooi glazig is geworden doe je de knoflook en de chili peper erbij en roer je ongeveer een minuut. Doe er eventueel nog een paar draaien verse peper bij.
-
Voeg nu de tomaten puree en de curry masala kruiden toe en roer 1-2 minuten door elkaar, zodat de kruiden hun geur los laten.
-
Maak van het water en het bouillon blokje een bouillon en doe deze in de pan erbij en wacht tot het gaat bubbelen (meestal een paar seconden).
-
Voeg nu de rijst toe, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan voor 10 minuten op laag vuur (bij mij is dat stand 4 en ik kan tot 9).
-
Als zo goed als als het vocht door de rijst is opgenomen is het gerecht klaar. Zorg wel dat niet al het vocht verdampt, het moet nog wel een klein beetje smeuïg zijn. Eet smakelijk!
-
Zelf serveer ik er gebakken kipfilets bij gekruid met zout en peper en dezelfde curry masala. Het is ook lekker om wat yoghurt met wat citroensap en honing ernaast te serveren. Dat breekt de krachtige smaken iets en brengt alles mooi in balans.