Pizzasaus

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Pizzasaus

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten

Description

Met kerst was het plan om niet te gaan gourmetten, maar om eens zo'n mini pizza gourmetstel te gaan proberen met de familie. Zo gezegd, zo gedaan. Voor 10 personen (8-10 pizzaatjes per persoon) dit receptje bedacht om snel en simpel een lekkere pizzasaus te maken.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snipper de ui en de knoflook. Hak de verse oregano en de basilicum fijn.

  2. Doe 2 eetlepels olijfolie in een hoge pan en doe er meteen de uien bij. Verhit de pan en roer af en toe de uien, totdat ze mooi glazig zijn. Doe het in een hoge pan, omdat je straks met de blender alles moet pureren tot een saus.

  3. Doe nu de tomaten puree erbij en bak deze en klein minuutje mee. Doe vervolgens de knoflook, verse oregano, en de gedroogde oregano en de basilicum erbij en bak deze ook mee. Ongeveer een minuut of twee.

  4. Doe nu de gepelde tomaten en verpoeder het bouilion blokje erbij en pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde saus.

  5. Breng eventueel verder op smaak met zout en vers gemalen peper.

  6. Laat de saus wat afkoelen voor je het op je pizzadeeg smeert. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *