Cheesecake

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Cheesecake

Difficulty: Gevorderd Prep Time 45 min Cook Time 55 min Total Time 1 uur 40 minuten Servings: 8 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Toen wij in New York City ons eerste stukje Cheesecake aten bij Juniors waren we verkocht. Wat een genot. Nu, jaren later, ben ik eens in het recept gedoken en ben bij deze versie gekomen.

Variatie tip:

– Aardbeiensaus
– Glazuur

Ingrediënten

Instructies

 1. Bedek de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en boter de randen in.

 2. Maak van de koek een poeder door ze per 4-5 in een keukenmachine te verpulveren. Smelt de boter au bain marrie en voeg toe aan de koekkruim.

 3. Roer tot het op 'nat zand' lijkt en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zorg dat de laag gelijkmatig is verdeeld over de bodem, gebruik een spatel of een lepel. Zet weg in de koelkast.

 4. Smelt de chocolade au bain marrie. terwijl deze smelt beginnen we vast met het beslag.

 5. Doe de roomkaas in een grote kom. Voeg het merg van de vanille toe en een ei. Mix dit tot een romige massa. Doe nu een voor een de overige eieren erbij tijdens het mixen.

 6. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel. (Maak deze eerst goed schoon, want er zit een waslaagje op en mogelijk ook pesticiden, dus goed schoonmaken). Rasp niet het wit mee, want dat is bitter.

 7. Voeg de rasp toe aan het beslag. Als de chocolade is gesmolten roer je er de creme fraiche er doorheen. Voeg ook dit mengsel toe aan het beslag. Mix als laatste de bloem door het beslag.

 8. Verwarm de oven voor op 140 graden. Als deze op temperatuur is giet je het beslag in de vorm op de koekbodem. Tik een aantal keren stevig op het aanrecht met de springvorm, zodat eventuele luchtbellen uit het beslag omhoog komen en verdwijnen.

 9. Bak de cheesecake nu gaar en lichtbruin in 50-55 minuten. Als hij mooi lichtbruin is geworden zet je de oven uit en laat je cheesecake in de oven afkoelen tot 20-25 graden. Doe je dit buiten de oven dan is de kans groot dat de cake scheurt aan de bovenkant.

 10. Zet de cake uiteindelijk weg in de ijskast tot de volgende dag. Dan is hij het lekkerst.

 11. Zelf doen wij er vaak nog iets overheen. Bijvoorbeeld een glazuur van poedersuiker en citroen of limoen. Of bijvoorbeeld een aardbei sausje van verse aardbeien. Zie link hierboven.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *