Bruschetta


Bruschetta
Description
Vandaag eindelijk eens de bruschetta’s gemaakt die ik al zo vaak in allerlei kook programma’s voorbij zag komen. Super simpel en onwijs lekker!
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm een hete lucht over op 220 graden celcius.
-
Snij het nog niet afgebakken stokbrood in plakjes van 2,5 - 3 cm dik. Snij ze schuin zodat je een groter stuk krijgt. Leg ze op een ovenrooster. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie. Strooi wat zeezout (of gewoon keukenzout) over de stokbroodjes en een heel klein beetje gedroogde Italiaanse (tuin)kruiden.
-
Doe de stukjes 7-8 minuten in de oven. De randen moeten mooi donker/goud bruin worden.
-
Haal de stokbroodjes uit de oven en bestrijk ze met de teentjes knoflook. Snij een teentje knoflook door de midden om makkelijker te kunnen bestrijken.
Note
Serveer tip
Heerlijk bij soep of pasta of als alternatief voor toastjes.
Variatie tip
Serveer met een fijne salade van tomaat, rode ui en basilicum en wat olijfolie, zout en peper.