Bruschetta

pinit

Bruschetta

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten Servings: 4 Best Season: Zomer

Description

Vandaag eindelijk eens de bruschetta’s gemaakt die ik al zo vaak in allerlei kook programma’s voorbij zag komen. Super simpel en onwijs lekker!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm een hete lucht over op 220 graden celcius.

  2. Snij het nog niet afgebakken stokbrood in plakjes van 2,5 - 3 cm dik. Snij ze schuin zodat je een groter stuk krijgt. Leg ze op een ovenrooster. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie. Strooi wat zeezout (of gewoon keukenzout) over de stokbroodjes en een heel klein beetje gedroogde Italiaanse (tuin)kruiden.

  3. Doe de stukjes 7-8 minuten in de oven. De randen moeten mooi donker/goud bruin worden.

  4. Haal de stokbroodjes uit de oven en bestrijk ze met de teentjes knoflook. Snij een teentje knoflook door de midden om makkelijker te kunnen bestrijken.

Note

Serveer tip

Heerlijk bij soep of pasta of als alternatief voor toastjes.

Variatie tip

Serveer met een fijne salade van tomaat, rode ui en basilicum en wat olijfolie, zout en peper.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *