
Bananen cake
Description
Simpel, snel en oh zo heerlijk! Probeer het eens, dit is echt smullen. En het ruikt lekker
Ingrediënten
Instructies
-
Boter de binnenkant van de vorm in met een klein beetje roomboter en bestuif het met wat meel. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
-
Doe alle suiker en de eieren in een kom en meng tot de suiker een beetje begint op te lossen. Voeg vanille en de gesmolten roomboter toe. Nog even goed doorroeren.
-
Prak 3 bananen tot een papje (er mogen nog wel kleine stukjes in zitten, dat is juist lekker in de cake). Roer ook dit door het mengsel.
-
Doe het zout en de kaneel door de meel en voeg het daarna toe in de kom. Meng heel voorzichtig door, zodat de meel niet door de hele keuken stuift. Als alles door elkaar zit giet je het beslag in de vorm.
-
Snij de 2 overgebleven bananen over de lengte door de helft. En leg deze op het beslag met de snijkant boven. Bestrooi de plakken banaan met een klein beetje kristalsuiker.
-
Bak de cake goudbruin in ongeveer 45-60 minuten. De tijd is afhankelijk van je oven. Na 45 minuten haal je de vorm uit de oven en check je met een saté prikker of hij gaar is (prik de saté prikker in het midden in de cake en als je deze eruit haalt en er blijft geen beslag aan zitten dan is de cake klaar, is de prikker nat dan moet de cake nog even). Bij mij duurt het ongeveer 55 minuten om de cake gaar te krijgen.
Note
30 cm lange vorm