Pindasaus (sate saus)


Pindasaus (sate saus)
Description
Bijna iedereen lust het. Niet iedereen maakt het zelf. Terwijl dat toch echt het lekkerste is. Dit is mijn recept voor ‘sateh’ saus.
Ingrediënten
Instructies
-
Doe de inhoud van de pot pindakaas in een pan. Voeg de ketjap, djahe, sambal, knoflook en de gember siroop toe. Roer het geheel goed door elkaar.
-
Als het te zwaar gaat voeg dan een scheutje melk toe en zet de pan op een heel laag vuur om het geheel wat vloeibaarder te maken.
-
Als alles goed door elkaar is geroerd voeg dan geleidelijk melk toe. Afhankelijk hoe dik je de saus wil maken, voeg je meer melk toe. Doe het met kleine beetjes, want als de pindakaas warm is wordt deze veel vloeibaarder en al er dan te veel melk bij zit, dan wordt de saus wellicht te dun.
-
Om de saus naar je eigen smaak te maken zijn dit de stelregels die ik aanhoud: Pittiger; voeg sambal toe Hartiger; voeg wat zout en peper toe Zoeter; voeg wat extra ketjap of gembersiroop toe Scherper; voeg wat meer djahe toe
Note
Serveer tip
Serveer de pindasaus op een warmhoudplaatje, zodat deze lekker warm en vloeibaar blijft.
Variatie tip
Wil je saus wat langer dan een dag of twee bewaren, gebruik dan water in plaats van melk.