Likeur: Roodfruit likeur

Total Time: 20 minuten Difficulty: Beginner
Print Recipe
1 Add to Favorites
pinit
pinit
1 Add to Favorites

Likeur: Roodfruit likeur

Difficulty: Beginner Prep Time 15 minuten Cook Time 5 minuten Total Time 20 minuten
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Mooie rode likeur van bosvruchten. Ik heb gewoon de diepgevroren vruchten van Albert Heijn gebruikt. Zijn mooi doosjes van 250 gram, dus simpel in gebruik.

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de bessen en de frambozen in een weckpot (1,5 liter model of groter).

  2. Schenk de Jenever en de Vodka erbij en sluit de deksel. Even goed schudden zodat alles mooi gemengd wordt. Zet nu weg voor een week op een donkere plek en koele plek.

  3. Na een week mag de likeur gezeefd worden. Doe dit door een neteldoek (of een paar koffiefilters, wat minder charmant maar wel effectief).

  4. Doe de basterd- en vanille suiker erbij. Schud alles even goed door en zet de weckpot weer weg.

  5. De komende 4 weken schudden we de pot iedere dag even door. Na de 4 weken, als alle suiker is opgelost, is de likeur klaar.

Note

Variatie tip

Gebruik 450 gram honing ipv de 400 gram witte basterdsuiker voor een wat diepere smaak.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]