Likeur: Sinaasappellikeur (Grand Marnier)

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Likeur: Sinaasappellikeur (Grand Marnier)

Difficulty: Beginner Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Eenmaal de smaak te pakken heb ik nog maar twee extra weckpotten besteld. Te samen met wat flesjes om alle likeuren straks in te doen als ze klaar zijn en uit de weckpotten mogen. Vandaag alles binnen gekregen en meteen 1 pot in gebruik genomen om mijn eigenrecept te bedenken voor sinaasappellikeur. Ja, want na een heel weekeind van alles en nog wat lezen en filmpjes kijken op het Internet over likeuren maken heb ik een algemeen idee van de methode en durf ik nu mijn eigen brouwsel te gaan maken. Over 40 dagen weten we het resultaat, maar hier vast mijn recept.

Standaard is onderstaande het recept voor ‘Grand marnier’ of eigenlijk zelfs ‘Cointreaux’, want Grand marnier is op basis van cognac.

– 2 sinaasappels
– 44 klontjes suiker
– 44 koffiebonen
– 20 ml vanille essence
– 1 ltr Jenever
 
Mijn recept is ietsjes anders en volgens mij een verbetering. Maar wellicht dat ik wat overenthousiast ben geworden en ik over 40 dagen opnieuw start met het standaard recept zoals hierboven beschreven. We zullen zien.

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de suiker in de weckpot (2 liter model of groter).

  2. Snij het vanille stokje over de lengte doormidden en voeg toe.

  3. Voeg de koffiebonen toe.

  4. Was de schil van de sinaasappels heel erg goed schoon (want ze zijn waarschijnlijk bespoten). Maak met een aardappelschilmesje (of iets anders) kleine sneetjes in een van de sinaasappels tot door het vruchtvlees heen. Een stuk of 40 sneetjes doe in de pot bij het suiker.

  5. Van de andere sinaasappel schil je met een dunschiller de schil er af. Maar zorg dat je het wit niet mee schilt. Doe de schillen ook in de pot.

  6. Schenk nu voorzichtig de Vieux erbij en daarna de cognac.

  7. Sluit de deksel en schud alles even door elkaar. Zet weg voor 40 dagen en herhaal dagelijks het omschudden, zodat alle smaken goed gemengd worden en de suiker beter oplost.

  8. Na 40 dagen kan je de likeur proeven, als deze naar wens is dan door een zeef halen en daarna nog eens door een koffiefilter om een mooie heldere likeur te krijgen.

  9. Doe alles in een schone fles en je kunt het bewaren tot wel 1,5 tot 2 jaar lang. Hoe langer hij staat des te zachter van smaak hij wordt.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]