Likeur: Koffielikeur (Tia Maria)

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Likeur: Koffielikeur (Tia Maria)

Difficulty: Beginner Cook Time 10 min Total Time 20 minuten Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

We waren uitgenodigd bij een collega van mij om lekker wat te komen eten. Na het heerlijke Italiaanse eten kregen we een zelfgemaakt likeurtje. Heerlijk! Sandra vertelde hoe simpel het was om zelf te maken, alleen een beetje geduld hebben. Verder niets. En zo kreeg ik de smaak te pakken om het ook zelf te gaan doen. Thanks Sandra!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de suiker en de bonen in een weckpot (1,5 liter model of groter).

  2. Giet de Jenever erbij en doe de deksel dicht.

  3. Goed schudden, zodat alles door elkaar zit.

  4. Nu voor de komende 40 dagen (6 weken), iedere dag even kort schudden. Op een niet al te lichte plaats bewaren.

  5. Na 6 weken is de likeur klaar. Eerst nog even door een zeef halen om alle restjes van de koffiebonen te verwijderen. Schenk alles in een schone fles om te bewaren.

  6. Hoe langer je de likeur laat wecken, hoe zachter deze van smaak wordt.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *