
Havermout muffins
Description
Naast de heerlijke kwarkbollen, ook dit recept voor Havermout muffins. Heerlijk en ook weer zeer verantwoord.
Ingrediënten
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Laat deze niet bakken/bruin worden. Zodra deze is gesmolten, laat het iets afkoelen. Schenk het bijvoorbeeld op een bordje of in een kommetje dat koud is, dan koelt het snel af. Laat het niet in de pan afkoelen, want dat duurt lang en zou de boter alsnog bruin kunnen laten worden.
-
Doe eerst alle natte ingrediënten in een kom. Melk, ei, vanille extract, honing, boter en ook het zout. Roer alles goed door elkaar.
-
Prak de banaan en meng deze ook door de vloeistof.
-
Meng nu de havermout, spelt meel, bakpoeder en kaneel door elkaar en doe het dan bij de vloeistof. Meng alles goed door elkaar en laat 5-10 minuten intrekken.
-
Snij ondertussen de appels in hele kleine stukjes. ongeveer zo groot als de rozijnen. Voeg ze daarna toe aan het beslag.
-
Schep met twee lepels of een ijsschep het beslag in een beboterde muffin tray of in siliconen muffin bakjes (ideaal). En bak ze in 30 minuten mooi goudbruin in een oven van 180 graden Celsius.