Havermout muffins

Servings: 6 Total Time: 45 minuten Difficulty: Beginner
Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Havermout muffins

Difficulty: Beginner Prep Time 15 minuten Cook Time 30 minuten Total Time 45 minuten
Servings: 6
Best Season: Herfst

Description

Naast de heerlijke kwarkbollen, ook dit recept voor Havermout muffins. Heerlijk en ook weer zeer verantwoord.

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Laat deze niet bakken/bruin worden. Zodra deze is gesmolten, laat het iets afkoelen. Schenk het bijvoorbeeld op een bordje of in een kommetje dat koud is, dan koelt het snel af. Laat het niet in de pan afkoelen, want dat duurt lang en zou de boter alsnog bruin kunnen laten worden.

  3. Doe eerst alle natte ingrediënten in een kom. Melk, ei, vanille extract, honing, boter en ook het zout. Roer alles goed door elkaar.

  4. Prak de banaan en meng deze ook door de vloeistof.

  5. Meng nu de havermout, spelt meel, bakpoeder en kaneel door elkaar en doe het dan bij de vloeistof. Meng alles goed door elkaar en laat 5-10 minuten intrekken.

  6. Snij ondertussen de appels in hele kleine stukjes. ongeveer zo groot als de rozijnen. Voeg ze daarna toe aan het beslag.

  7. Schep met twee lepels of een ijsschep het beslag in een beboterde muffin tray of in siliconen muffin bakjes (ideaal). En bak ze in 30 minuten mooi goudbruin in een oven van 180 graden Celsius.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]