Guacamole

pinit

Guacamole

Difficulty: Beginner Cook Time 5 min Total Time 5 minuten Servings: 2 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Er zijn oneindig veel variaties als het gaat om deze Mexicaanse dip. Dit recept is een goede basis voor guacamole en kan naar wens worden uitgebreid met bijvoorbeeld stukjes tomaat, olijf, rode peper, etc.

Heerlijk voor bij Taco chips, maar wat mij betreft nog veel lekkerder op een hardbroodje met gerookte zalm en wat granaatappel. Maar guacamole is ook een prima dip voor bijvoorbeeld groentesticks als gezonde snack.

Ik gebruik zelf een hakmollen zoals deze, dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de avocado over de lengte rond om in. Bij een rijpe avocado is het voldoende om alleen de schil in te snijden. Pak nu de avocado tussen beide handen en draai beide handen in tegengestelde richting. De twee helften zullen nu netjes loskomen. Haal nu met een lepel de grote pit eruit en bewaar deze.

  2. Schep met de lepel beide helften leeg in een ruime kom. Prak met een vork al het avocado vruchtvlees tot een pure.

  3. Snipper de rode ui en de knoflook heel fijn en voeg toe aan de pure.

  4. Halveer de limoen en knijp beide helften uit boven de pure en meng alles goed door.

  5. Doe ook alle andere ingrediënten bij de pure en meng nogmaals goed door.

  6. Als je de guacamole niet meteen serveert, doe het dan in een bakje wat je luchtdicht kunt afsluiten. Plaats de pit ook in de guacamole. Dit zorgt ervoor dat de guacamole niet bruin/zwart wordt.

  7. Roer voor het serveren nog wat vers gemalen peper door de dip. Dit maakt de guacamole echt af.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *