
Bananenbrood
Description
Ik weet nog goed hoe ons huis heerlijk rook als mijn moeder dit maakte. Mensen wat een genot.
Ingrediënten
Instructies
-
Verwijder de kortsen en maak kleine stukjes van het bruine brood en doe dit in een kom.
-
Doe alle overige ingrediënten erbij en prak het geheel met een vork tot een soort beslag/deeg.
-
Vet een cake vorm in met wat roomboter en vul deze met het deeg/beslag.
-
Bak het geheel in een uur op 160 graden (net als een cake). Prik af en toe met een sate-prikker in het midden om te kijken of deze droog blijft als je hem er uit haalt. Als de prikker droog blijft is het bananenbrood gaar.
-
Haal de vorm uit de oven en wacht tot deze iets is afgekoeld voor je hem uit de vorm haalt.
Note
Serveer tip
Stort het bananenbrood op een broodplank of schaal en snij er mooie dikke plakken van. Eet smakelijk!
Variatie tip
Gebruik in plaats van banaan ook eens appel of peer. Doe er dan ook een beetje kaneel door.