Print opties:

Snelle pasta

Cooking Method
Cuisine
Courses ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 minuten Cook Time: 10 minuten Total Time: 30 minuten
Best Season Zomer
Beschrijving

De super snelle pasta is simpel, maar toch heerlijk. We hebben hem tijdens een dieet ontdekt en wat aangepast naar onze eigen smaken en voorkeuren. Dit recept is voor twee personen.

Ingrediënten
  • 130 g Pasta (Pipe Rigate)
  • 1 blokje Runderbouillion
  • 2 Bosui
  • 150 g Schouderham (dikke plak, geen plakjes)
  • 250 g Demi creme fresh
  • 16 Cherry tomaten
  • 4 Kastanje champignons
  • 4 tbsp Olijfolie extra virge
  • 1 Teen knoflook
  • Zout & peper (versgemalen peper)
Instructies
  1. Kook de pasta al dente in ruim water met een blokje runderbouillon. Giet de pasta af en doe de knoflook olijfolie over de pasta en roer het geheel goed door.

  2. Halveer de cherrie tommatjes en doe ze in een bakje. Deze serveren we namelijk los bij de pasta.

  3. Snij de bosui, de ham en de champigons in kleine stukjes, zodat de kleine stukjes straks in de schelpjes kunnen koken. Bak eerst de ham en de bosui in een ruime koekenpan of wok met wat olijfolie. Voeg de knoflook en de champignons toe. Blus af met de demi crème fresh. Maak op smaak met gemalen peper en wat zout. Het gerecht lijkt wellicht iets zout, maar straks door de pasta en de tomaat komt dit helemaal goed.

  4. Het gerecht lijkt wellicht iets zout, maar straks door de pasta en de tomaat komt dit helemaal goed.

  5. Doe de pasta erbij en roer even goed door op het vuur. Klaar!

Note

Serveer tip

Serveren dus met de tomaatjes die ieder naar eigensmaak kan toevoegen.

Variatie tip

Doe ook eens wat parmezaan door het gerecht of vervang de ham met gerookte spek en de crème fresh met kookroom.