Print opties:

Kokostaartje

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 minuten Cook Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten
Servings 12
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Op Menorca kregen we iedere avond bij het buffet ook een desert tafel. Met daarop echt van alles. Maar wat we iedere avond in ieder geval namen was een klein puntje kokos taart. Een soort kokos macroon, maar dan in de vorm van een klein taartje (wat weer leek op een boterkoek, maar niet zo smaakte). Eenmaal thuis ben ik aan het experimenteren gegaan. En dit is het geworden.

Ingrediënten
  • 150 ml Halfvolle melk
  • 90 g Roomboter
  • 240 g Kokosrasp
  • 200 g Witte basterdsuiker
  • 1 Ei
  • 30 g Zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tsp Zout
  • 2 zakje Vanillesuiker
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Vet de springvorm in.

  3. Verwarm de melk en smelt de boter erin.

  4. Meng de kokos met de basterdsuiker en roer de melk erdoor.

  5. Roer vervolgens het ei, zout, vanille en de bloem erdoor. Meng tot een egaal beslag.

  6. Giet het beslag in de ingevette springvorm.

  7. Bak de taart in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

Note

Springvorm van 21-24 cm