Print opties

Italiaanse gehaktballen

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 30 min Total Time: 1 uur
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Omdat onze Italiaanse tomatensoep zo goed gelukt was voor de eerste poging, moesten er de volgende dag ook maar Italiaanse balletjes in. Hoe Hollands. Het recept bleek een prima gehaktbal op te leveren die ook zonder soep prima kan.

Ingrediënten
  • 300 grammen Half om half gehakt (Runder gehakt mag ook)
  • 10 grammen Platte peterselie
  • 1 Rode peper
  • 1 Grote sjalot
  • 30 grammen Parmezaanse kaas
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Ei
  • Zout & peper
Instructies
  1. Snipper de sjalot, de knoflook, de platte peterselie en de rode peper heel fijn. Rasp de kaas. Doe alles bij het gehakt in een grote kom en doe het ei erbij om vervolgens alles te mengen.

  2. Doe redelijk wat zout en peper erbij om het geheel goed op smaakt te krijgen. Zorg dat het lekker hartig wordt, dus niet te zuinig.

  3. Maak er vervolgens gehakt ballen van. Brak deze om en om goed aan in olijfolie en laat ze gaar worden. gebruik je dit recept voor gehaktballetjes in de soep, bak ze dan niet, maar doe de balletjes in de soep en verwarm deze 8-10 minuten om ze gaar te krijgen in de soep.

Note

Serveer tip

Lekker met een goede tomatensaus.

Variatie tip

Zoals ik schreef kan dit recept ook gebruikt worden om kleine (ongeveer 35 stuks) soepballetjes van te maken voor door de Italiaanse tomatensoep. En ook lekker als borrelhapje of door de spaghetti saus. Of doe er eens wat stukjes paprika doorheen, ook heel verassend!