Italiaanse tomatensoep

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Italiaanse tomatensoep

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 minuten Servings: 4 Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Gisteren voor het eerst ooit een tomatensoep gemaakt. Je inderdaad, voor het eerst. Nog nooit eerder gedaan en ik moet zeggen hij kon meteen op de site erbij zo lekker was het. Gebruik voor het gladmaken van de soep een staafmixer, werkt perfect.

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe het water en de bouillon blokjes in een pan die hoog genoeg is (tegen het spatten van de staafmixer straks, ik gebruik zelf een 4 liter pan) en zorg dat deze opwarmen en de blokjes oplossen. Snipper de sjalotten en de knoflook en snij ook de basilicum fijn.

  2. Doe wat olijfolie in een koekenpan. Zet het vuur niet te hoog en bak eerst de sjalotten mooi goudbruin. Doe vervolgens de knoflook erbij een roer eventjes. Doe nu de basilicum erbij een roer ook even goed door.

  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze ook even aan. Vervolgens de tomaten uit blik erbij en maak de grote stukken tomaat stuk met een vork of een spatel. Laat pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Pas op want het kan behoorlijk spatten!

  4. Doe het baksel nu bij de bouillon in de grote pan. Pureer het geheel met een staafmixer (of eventueel in een blender). Zodra alles mooi glad is 'ge-staafmixed' roer je de rode pesto erdoor. Voeg zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.

  5. De soep is nu al klaar om gegeten te worden, echter is het nu een stevige, wat rustieke soep. Als je liever een mooie gladde tomatensoep eet, doe het geheel dan door een bolzeef drukken. Laat de soep wat afkoelen om de smaken nog beter tot zijn recht te laten komen.

  6. Voeg uiteindelijk wat roomboter toe en de nootmuskaat, en laat deze door de soep smelten. De boter geeft een heerlijk fluweel zacht 'mondgevoel' aan de soep.

Note

Serveer tip

Doe in de kom ook wat mascarpone in de soep en eventueel wat vers geraspte parmezaanse kaas. Voeg eventueel ook wat Italiaanse gehaktballetjes toe.

Variatie tip

Voeg geen bouillon toe en gebruik de saus op spaghetti of macaroni of zelfs als pizza saus.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *