Print opties:

Gevulde tomaat

Cooking Method
Cuisine
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 minuten Cook Time: 25 minuten Total Time: 40 minuten
Servings 2
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Een heerlijk gezond, licht en verantwoord gerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld risotto of een pasta.

Ingrediƫnten
  • 4 Grote tomaten
  • 250 g Spinazie (diepvries of vers)
  • 80 g Feta
  • 30 g Cashew noten
  • 1 tsp Oregano (gedroogd of vers)
  • Zout en peper
Instructies
  1. Snij het kapje van de tomaten en hol deze uit. Zet ze ondersteboven zodat het vocht er uit kan lekken.

  2. Laat de spinazie uitlekken in een bolzeef (druk eventueel wat overtollig vocht uit de spinazie).

  3. Snij de feta in kleine stukjes en doe dit ook met de cashewnoten.

  4. Roer de feta en de noten door de spinazie heen. Doe hier de oregano bij en breng verder op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

  5. Vul de tomaten ruim met het mengsel en zet ze in een overschaal die je van te voren hebt ingevet met wat olijfolie of wat boter. Doe de kapjes weer op de tomaat voor het gezicht.

  6. Bak de tomaten in 25 minuten in een oven van 200 graden.

Note

Serveertip:

Serveer met pasta of een heerlijke risotto