Quiche van bladerdeeg met ham en prei

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Quiche van bladerdeeg met ham en prei

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 44 min Total Time 1 uur 14 minuten
Servings: 4
Best Season: Geschikt voor het hele jaar

Description

Ik zelf ben niet zo’n hartige taart fan, maar @inkiepinkie daarentegen is er dol op. Dit recept is redelijk simpel en zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten

Instructies

  1. In een klein kommetje maak je met een eierdooier en wat water een mengsel om de plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Het handigst is dit met een kwastje aan te brengen op het bladerdeeg in de vorm.

  2. Neem een springvorm van 24cm doorsnee. Besproei deze met olijfolie. Bedek de bodem en de randen met bladerdeeg. je moet een beetje knippen en plakken om de ronde bodem zo efficiënte mogelijk te bedekken met de vierkante plakjes. Ik doe een hele in het midden van de bodem, snij twee plakjes in tweeën om naar de randen toe te werken en snij een derde plak in kleine driehoekjes om de bodem helemaal te kunnen bedekken. De opstaande randen doe ik met in drieën gesneden plakjes. Vergeet niet ieder plakje met het eidooier/water mengsel te besmeren, anders valt de bodem uit elkaar als de quiche klaar is namelijk.

  3. Beleg de bodem met de plakjes kaas.

  4. Snij de prei over de lengte door midden en daarna in dunne plakjes, was de prei goed zodat al het zand eruit is en laat goed uitlekken. Snij de plakjes ham in kleine blokjes. Je hoeft ze niet uit elkaar te halen, dat gaat straks vanzelf in de pan tijdens het bakken.

  5. Doe wat olijfolie in de pan en verhit deze op een niet te hoog vuur. We gaan namelijk de ingrediënten aan fruiten, maar niet aanbakken. Doe de ham en de knoflook in de pan en roer deze heel even door. Voeg nu de prei toe en laat deze, al roerende, in slinken. Voeg nu nootmuskaat, zout en peper toe na smaak. Als het geheel op smaak is, uitlekken in een vergiet en af laten koelen tot kamer temperatuur.

  6. Doe het prei mengsel in een grote schaal, meng nu de tomaten en de parmezaan er doorheen. Proef nog even of het op smaak is en voeg eventueel wat zout, peper of nootmuskaat bij. Doe het geheel in de springvorm bij het bladerdeeg. Roer de twee eieren en voeg deze ook toe over de vulling. Laat het ei even door de vulling heen 'lekken'. Strooi nu als laatste paneermeel over de bovenkant, zodat deze bedekt is.

  7. Doe het geheel in de hete lucht oven op 200c voor 45 minuten.

Note

Serveer tip

Heerlijk als licht zomers avondmaal met een salade van tomaat en Feta op olie. Het lekkerst als de taart een dag heeft kunnen staan na het bakken, dan zijn alle smaken er heerlijk ingetrokken, wij maken hem dan ook een dag van tevoren.

Variatie tip

De bodem is een prima basis voor hartige taart en kan gevuld worden met van alles. Houdt wel rekening dat de vulling niet te veel vocht (water) bevat, dus goed uitlekken.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]