Pasta salade met sperziebonen en pijnboom pitten

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Pasta salade met sperziebonen en pijnboom pitten

Difficulty: Beginner Prep Time 40 min Cook Time 10 min Total Time 50 minuten Servings: 4 Best Season: Zomer

Description

Deze simpel te bereiden pasta salade is prima als maaltijd salade of gewoon lekker bij een koud of warm buffet. Wij thuis zijn er zomers dol op en nog redelijk verantwoord ook.

Ingrediënten

Instructies

  1. Snipper de sjalotten en de champignons grof. Snipper de knofook.

  2. Bak de sjalotten, champignons en knoflook in wat olie en zet apart om af te koelen.

  3. Kook de sperziebonen in water met een bouillon blokje beet gaar. Kook de pasta ook met een bouillon blokje gaar (zo gaar als je zelf pasta maakt).

  4. Laat sperziebonen en pasta uitlekken en ook afkoelen.

  5. Rooster in een droge pan de pijnboompitten licht bruin. Let goed op want ze branden snel aan.

  6. Snij de zon gedroogde tomaat in kleine stukjes en meng door het ui en champignon mengsel.

  7. Voeg de sperziebonen en pasta toe en roer nogmaals goed door.

  8. Als laatste de pijnboompitjes en de parmezaan erover heen strooien en nog een keer goed omscheppen.

  9. Eventueel afmaken met wat gemalen peper.

Note

Serveer tip

Heerlijk als lichte zomerse avondmaal.

Variatie tip

Meng het geheel eventueel met ijsberg sla of Rucola.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *