Print opties:

Pasta salade met feta en zwarte olijf

Cooking Method
Cuisine
Courses , ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 25 minuten Cook Time: 5 minuten Total Time: 30 minuten
Servings 4
Best Season Zomer
Beschrijving

Ik heb een tijd geleden al een recept voor pasta salade geplaatst, maar gisteren heb ik een andere salade gemaakt die ook erg lekker was. Dus hieronder het recept.

Ingrediënten
  • 250 g Tri colore pasta
  • 1 pak Feta
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1/2 Komkommer
  • 10 Cherry tomaten
  • 10 Zwarte olijven
  • 6 tsp Extra virgin olijfolie
  • 3 tsp Rode balsamico
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Rode ui
  • Zout & peper
Instructies
  1. Snipper de ui en pers de knoflook (of hak heel fijn) en doe dit samen met de olijfolie en de balsamico azijn in een kommetje. Doe er na smaak zout en peper bij. Meng het geheel met een garde goed door en zet weg.

  2. Kook de pasta gaar. Spoel af met koud water en doe er daarna een scheutje olijfolie doorheen, zodat het niet gaat plakken. Laat de pasta nu goed afkoelen.

  3. Snij alle groente klein. Zodat alles in lekkere 'hapbare stukjes' is. Ik zelf doe de tomaatjes in tweeën en de olijven in tweeën of in drieën. De komkommer haal ik de zaadjes uit en snij ik over de lengte in vieren. Daarna in kleine plakjes, zodat je kleine 'maantjes' krijgt.

  4. Tot slot de feta in kleine vierkante blokjes.

  5. Doe nu alle groente en de feta door de pasta. Als laatste doe je dressing erdoor.

Note

Serveer tip

Lekker als pikante zomermaaltijd en prima bij een buffet.

Variatie tip

Bereid alles een dag van te voren. De dressing een half uurtje voor het serveren door de pasta mengen.